Harjoittelu

Kesäharjoittelu CERNissä

HIPin Kesäharjoittelupaikat

Kiitos mielenkiinnostasi HIPin kesäharjoittelupaikkoja kohtaan! Kesän 2020 harjoittelupaikat julkaistaan pian.

Alla olevien linkkien takaa löydät sekä koko prosessin karkean aikataulun sekä tiedot harjoittelupaikoista ja sähköisen hakulomakkeen.

Hakuaika päättyy 31.1.2020, jolloin kaikkien vapaamuotoisten hakemusten, opintorekisteriotteiden ja ansioluetteloiden tulee olla CERNin Suomi-toimistolla. Toivomme, että käytätte sähköistä hakulomakette mutta halutessanne voitte lähettää hakupaperit myös yhtenä nippuna seuraavaan osoitteeseen:

Tuija Karppinen
CERN/EP
CH-1211 GENEVE 23.
SWITZERLAND

Sähköistä hakulomaketta käytettäessä toivomme, että saamme CV:n omassa tiedostossaan, opintorekisteriotteen omassa tiedostossaan (mikäli rekisteriin kuuluu useita tiedostoja, niin tehkää tiedostoista yksi PDF-tiedosto, jos mahdollista) ja hakukirjeen jokaiseen haettavaan paikkaan erikseen. Voitte hakea korkeintaan kolmeen eri paikaan.

Lähetettyänne hakemuksen liitteineen, teille vastataan muutaman arkipäivän kuluessa, että olemme vastaanottaneet hakemuksenne onnistuneesti.

Aalto-yliopistolla ja Kumpulassa pidettyjä esityksiä:

Helsingin Yliopiston luentokurssia Suurenergiafysiikan laskentamenetelmiä (kevät 2014) on mahdollista hyödyntää kesäharjoittelussa tutustumalla jo etukäteen CMS-kokeen ohjelmistoihin ja saamaan perustiedot kesäopiskelijoiden todennäköisesti tarvitsemista käytännön ohjelmointitaidoista.

Kesäharjoittelijan vuosiaikataulu

Harjoittelupaikat ja hakulomake

CERNin kesäharjoittelupaikat

HIPin hajoittelupaikkojen lisäksi CERNillä on oma kesäharjoitteluohjelma. Hakeminen tapahtuu suoraan CERNin HR:n sivujen kautta ja poikkeaa hieman edellä kuvatusta menettelystä. Tarkempaa tietoa hajoittelupaikoista löytyy alla olevien linkkien takaa:

Huomaa, että CERNin kesäharjoitteluun hakuaika päättyy 31.1.2020 ja Openlab -paikkoihin 31.1.2020. Koska tarvitset suosituskirjeitä professoreilta jne., niin aikaa hakemiseen kannattaa varata enemmän kuin muutama päivä.