HIP NEWS, 3 February 2020  

 

HIP NEWS, 3 February 2020  

 

PHYSICS COLLOQUIUM

The second Kumpula Physics Colloquium of the year will take place on 07.02.2020 at 14:15 in Physicum D101. Our speaker is Panu Jaakkola, who is Professor and Research Director at the Helsinki University Hospital (HUS) Comprehensive Cancer Centre. Professor Jaakkola’s work on cellular oxygen sensing was cited as a key publication in the Nobel Prize in Medicine 2019. The title of his talk is Cellular oxygen sensing, Nobel Prize in Medicine 2019. The talk will last about 30 minutes, after which there will be a cocktail reception. For more information please visit: http://blogs.helsinki.fi/physics-colloquium/

 

REGISTRATION IS OPEN: Thematic CERN School of Computing 2020

Applications are open for the 2020 Thematic CERN School of Computing (tCSC 2020), which takes place on 7-13 June in Split, Croatia.

The theme of the School is “Efficient Scientific Software for Heterogeneous Architectures”, and the programme will cover the following topics:

  • Technologies and platforms
    • Parallel and optimised scientific software
    • Programming for heterogeneous architectures (CPU, GPU, HPC etc.)

 

More details, and the application form, can be found at https://indico.cern.ch/e/tCSC-2020.

Anyone can apply for the Thematic School (including former CSC participants from the main summer school). Applications will close on Thursday, February 27th. The registration fee of the School is 550 EUR (financial support may be available for justified cases).

For all enquiries and correspondence related to the school, please email: Computing.School@cern.ch.

 

FUNDING OPPORTUNITIES

The Jane and Aatos Erkko Foundation

Donations and scholarships are available for application on a continuous basis.

http://www.jaes.fi/en/avustusten-haku/

 

(På svenska) Svenska tekniska vetenskapsakademien i Finland (STV)

Stipendier till stöd för vetenskapen

Akademien utdelar stipendier för verksamhet vars syfte sammanfaller med Akademiens. Stipendier kan beviljas enskild sökande med avlagd akademisk slutexamen. Stipendier kan sökas kontinuerligt under året och beslut görs kvartalsvis.

https://www.stvif.fi/forskarstipendier/

 

(In Finnish) Suomen Tiedeseura

Suomen Tiedeseuran tutkimusapurahoja myönnetään vuosittain matemaattis-luonnontieteelliseen, biotieteelliseen, humanistiseen ja yhteiskuntatieteelliseen tutkimukseen.

Vuoden 2020 hakuaika on 7.1.-7.2.2020.

http://scientiarum.fi/fin/apurahat/

 

(In Finnish) Pirkanmaan apurahat

Pirkanmaan rahaston apurahojen seuraava hakuaika on 10.1. – 10.2.2020.

Apurahaa voivat hakea pirkanmaalaiset tai Pirkanmaan hyväksi työtä tekevät yksityishenkilöt, työryhmät tai yhteisöt, yhteisöt lähinnä erilaisten tiede-, taide- ja kulttuurihankkeiden toteuttamiseen. Rahoitamme suuriakin taiteen ja tieteen hakemuksia, kunhan työsuunnitelma on kiinnostava ja hankkeen budjetti mitoitettu realistisesti.

https://skr.fi/rahastot/pirkanmaan-rahasto/pirkanmaan-apurahat

 

(In Finnish) Keski-Suomen apurahat

Keski-Suomen rahaston apurahojen seuraava hakuaika on 10.1. – 10.2.2020 klo 16 asti.

Keski-Suomen rahasto rahoittaa työskentely- ja kuluapurahoin mm. tieteellistä ja taiteellista työskentelyä. Lisäksi rahasto on kiinnostunut tukemaan tiedettä ja taidetta yhdistäviä uusia hankkeita. Pelit ovat toista vuotta mukana omana hakualanaan.

https://skr.fi/rahastot/keski-suomen-rahasto/keski-suomen-apurahat

 

(In Finnish) Etelä-Karjalan apurahat

Etelä-Karjalan rahaston apurahojen seuraava hakuaika on 10.1. – 10.2.2020 klo 16 asti.

Etelä-Karjalan rahasto jakaa apurahoja eteläkarjalaisille tieteen- ja taiteenharjoittajille maakunnassa suoritettavaa tai siihen kohdistuvaa tieteellistä tai taiteellista työtä varten. Apurahoja voi hakea kaikille tieteen ja taiteen aloille.

https://skr.fi/rahastot/etela-karjalan-rahasto/etela-karjalan-apurahat

 

(In Finnish) Emil Aaltosen säätiö

Nuoren tutkijan apurahat, osavuotiset työskentelyapurahat, kannustusapurahat, kohdeapurahat.

Projektiapuraha: Lähtökohtana on tukea nuoria tutkijoita heidän itsenäisen uransa alkuvaiheissa ja oman tutkimusryhmän perustamisessa.

Hakuaika: 15.1.-15.2.2020

https://emilaaltonen.fi/apurahat/hae-apurahaa/

 

(In Finnish) Ellen ja Artturi Nyyssösen säätiö

Ellen ja Artturi Nyyssösen säätiö on olemassa Jyväskylän yliopistossa ja sen erillislaitoksissa työskentelevien tutkijoiden ja jatko-opiskelijoiden tukemista varten. Apurahojen myöntämisen lisäksi toimimme linkkinä tutkimusmaailman ja liike-elämän välillä järjestämällä erilaisia verkostoitumismahdollisuuksia tukemillemme tutkijoille omistamiemme toimitilojen vuokralaisten kanssa.

Apurahojen hakukausi on 1.2. – 29.2.2020.

https://www.eans.fi/fi/67/hae-apurahaa

 

 

 

Posted in Weekly Newsflash.